Top 5 bordspellen van 2022

Top 5 bordspellen van 2022

Ben jij op zoek naar een bordspel om tijdens de feestdagen gezellig met je vrienden of familie te spelen? Of ben je aan het zoeken naar een cadeau? Ontdek hier de populairste bordspellen van 2020. In deze lijst geven onze experts hun visie over de bordspellen die in 2020 het podium verdienen. Weet je niet welk spel je wilt kopen? Kies dan een van de gezelschapspellen uit onze top 5 lijst. Dat kan niet mis gaan!

 

Ticket to Ride

 

1. Ticket to Ride

Ticket to Ride is voor ons het bordspel voor het hele gezin. Tijdens het spel verzamel je kleurenkaartjes om sporen te vullen met jou kleur wagonnetjes. Deze sporen vormen samen routes die jij als opdrachtkaartjes krijgt. Iedere route is punten waard, maar leg ze snel want andere spelers kunnen in jouw weg zitten. Ticket to Ride is een geweldig spel om met mensen van verschillende leeftijden te spelen. Het is tegelijkertijd erg beginners vriendelijk en complex. De basis van het spel is simpel maar door strategie te gebruiken kan je elkaar flink in de weg zitten.

2-5 spelers – Leeftijd 8+

 

 Pandemic

 

2. Pandemic

Pandemic is een coöperatief spel waar je samen met je medespelers een pandemie moet voorkomen. In dit spel slaan virussen om zich heen in de wereld. Jij en je team zullen het tegen die virussen moeten opnemen. Reis de hele wereld door om ziektes in te dammen en informatie te vinden om een vaccin te maken. Heb je alle vaccins gevonden win je het spel. Kijk echter uit dat de pandemie niet de hele wereld overspoelt!

 2-4 spelers – Leeftijd 8+ 

 

 De Taveernen

 

3. De Taveernen van de Oude Stad

Alleen al het thema, run je eigen café, maakt dit een geweldig spel. Taveernen combineert deckbuilding met succesvolle bordspel elementen. Iedere ronde vul je je Taveerne met personeel en gasten. Personeel geeft je acties, gasten leveren je punten op. Als je meer gasten lokt wil je ook meer personeel hebben om voldoende acties te kunnen doen in jouw beurt. Enkele kleine uitbreidingen en variaties op het spel zitten al in de basisdoos! 

2-4 spelers – Leeftijd 12+

 

 Wingspan

 

4. Wingspan

Wingspan is een vogelspel vol tactiek en spanning. Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel activeert een ketting van krachtige combinaties. Probeer door middel van jouw opvangcentrum zoveel mogelijk punten op te sparen. Leg eieren, jaag op kleinere vogels met jouw roofvogels en probeer je medespelers te slim af te wezen door jouw unieke strategie. Bouw jij het beste actie motortje? Ook solitair te spelen! 

1-5 spelers – Leeftijd 10+

 

 El Dorado

 

5. De zoektocht naar El Dorado

De tempels van El Dorado lokken schatzoekers met de beloftes van goud. Iedere speler zal door de jungle heen moeten ploeteren om bij de tempel van El Dorado te komen. Dit doe je door kaarten te kopen uit een voorraad. Deze kaarten zullen je nieuwe trekstapel vormen en zo maak je je trekstapel steeds beter tijdens het spel. Dit spel is ook zeker leuk om met 2 spelers te spelen. 

2-4 spelers – Leeftijd 10+

 

Heb jij door onze top 5 lijst heen gekeken en niet gevonden wat je zocht? Kijk dan verder op onze website of op een van onze andere top 5 lijsten. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen.

Plaats ook jouw persoonlijke aanbeveling in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »