Top 5 kinderspellen van 2022

Top 5 kinderspellen van 2022

Ben jij op zoek naar een kinderspel om samen met je kind te spelen of als een cadeautje te geven? Ontdek hier de beste kinderspelen van 2020. In deze lijst geven onze experts hun mening over wat de beste bordspellen zijn om met kinderen te spelen. Deze 5 bordspellen verdiende in 2020 het podium voor de beste kinderspellen. Weet je niet welk spel je wilt kopen? Kies dan een van de gezelschapspellen uit onze top 5 lijst. Dat kan niet mis gaan!

 

Slakkenrace

 

1. Slakkenrace

Dit spel is precies wat de titel zegt, een Slakkenrace. Iedere speler krijgt een kaart waarop staat welke 3 slakken op het podium moeten staan. Doormiddel van kleuren dobbestenen beweeg je de slakken over het bord. Staat 1 slak op de andere dan mag hij niet verplaatst worden. Zodra de slakken aankomen op het punt waar het bord de hoogte in gaat dan plak je de slakken gewoon op de zijkant van de doos en racen ze lekker door. Wie heeft er de meeste slakken op het podium op het einde van de race?

2-4 spelers – Leeftijd 5+

 

 Boomgaard

 

2. Boomgaard

Haba heeft inmiddels vele varianten uitgebracht op de succestitel Boomgaard. Het thema blijft hetzelfde: haal het fruit uit de boomgaard voor de raaf er komt. Lukt je dat win je het spel samen, lukt het niet dan verliezen jullie van de raaf. Een top spel voor de kleinsten!

 1-4 spelers – Leeftijd 2+ 

 

 Dier op Dier

 

3. Dier op Dier

Iedere speler heeft een voorraadje met houten dierfiguren. Een krokodil staat, als brede basis, midden op de tafel. Een dobbelsteen bepaald of en hoeveel dieren je boven op de stapel moet zetten. Valt de stapel om, dan krijg je twee diertjes terug in jouw voorraad. Wie is als eerste al zijn dieren kwijt?

2-4 spelers – Leeftijd 4-6 jaar

 

 Dobble

 

4. Dobble

Zie jij snel de overeenkomst tussen de 2 kaarten? Ben jij goed onder een stress situatie? Dan ben jij zeker goed in dit spel. Kijk snel en roep welk plaatje overeen komt met jou kaart en de kaart in het midden. Heb je het goed dan win je de kaart. Kijk goed en reageer snel. Dit is nog maar 1 van de 5 spelvarianten in dit spelletje. Dus je krijgt niet 1 maar 5 spellen.

2-8 spelers – Leeftijd 6+

 

 Vlotte Geesten

 

5. Vlotte Geesten

Combineren en reageren! Pak zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel. De ene keer is dat hetgeen wat mist, de andere keer is dat juist hetgeen wat precies klopt. Ben jij de snelste die het ziet dan win je een punt. De stevige houten figuren gaan nooit kapot en zorgen voor extra sfeer.

2-8 spelers – Leeftijd 6+

 

Heb jij door onze top 5 lijst heen gekeken en niet gevonden wat je zocht? Kijk dan verder op onze website of op een van onze andere top 5 lijsten. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen.

Plaats ook jouw persoonlijke aanbeveling in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »