Top 5 partyspellen van 2022

Top 5 partyspellen van 2022

Wil jij graag met je vrienden of familie een leuk partyspel spelen maar weet je niet goed wat je precies zoekt. Of wil je een cadeau voor iemand kopen maar weet niet waar je moet beginnen? Dan bied onze top 5 partyspellen misschien uitkomst. Deze 5 spellen zijn leuk om met je vrienden en familie op tafel te zetten voor elke gelegenheid! In deze lijst geven onze experts hun visie over de partyspellen die in 2020 het podium verdienen. Weet je niet welk spel je wilt kopen? Kies dan een van de gezelschapspellen uit onze top 5 lijst. Dat kan niet mis gaan!

 

Hint

 

1. Hint

Jazeker, Hint lijkt wat op Party & Co maar heeft meer te bieden! Zo is er bij ieder woord dat geraden moet worden ook een verboden woord, dat niet genoemd mag worden. Je kunt ook punten verdienen door het verboden woord van het andere team te raden. Zeer leuke nieuwe variant op een redelijk bekend concept!

4+ spelers – Leeftijd 14+

 

 Dixit

 

2. Dixit

Laat je fantasie te loop gaan. Omschrijf mooi getekende kaarten zo fantasievol mogelijk. Probeer zo veel mogelijk mensen jou kaart te laten raden dan win je punten. Maar raadt iedereen jouw kaart dan win je niks. Echt een spel om met iedereen te spelen. Hapje en drankje erbij en je zal een leuke avond hebben.

 3-6 spelers – Leeftijd 8+ 

 

 Codenames

 

3. Codenames

Voor dit spel speel je in 2 teams. Ieder team heeft een teamcaptain die een geheime code heeft. Deze code moet hij doorgeven aan zijn teammaten. Dit kan je niet zomaar doorgeven, maar doormiddel van woorden die iedereen ziet moet hij combinaties geven die de andere spelers moeten raden. Maar pas op dat je niet delen van de code van de tegenpartij verraadt.

2-8 spelers – Leeftijd 10+

 

 30 Seconds

 

4. 30 Seconds

Inmiddels een klassieker onder de Party spellen. Je krijgt 30 seconden de tijd om een vijftal woorden te omschrijven aan jouw teamgenoten. Dat is kort, dus doe het zo kernachtig mogelijk. Goede antwoorden laten je vooruit bewegen op het speelbord. Wie bereikt als eerste de finish?

3-24 spelers – Leeftijd 12+

 

 Loco Coco Nuts

 

5. Loco Coco Nuts

De speler die aan de beurt is speelt een donkere kaar met een zin erop. In deze zin zijn woorden weggelaten. De overige spelers spelen een witte kaart met woorden die in deze zin zouden passen. Dit geeft soms hilarische resultaten. Wie maakt de grappigste combinatie? Heerlijk spel voor de kleine uurtjes met af en toe behoorlijk politiek incorrecte humor!

3-12 spelers – Leeftijd 16+

 

Heb jij door onze top 5 lijst heen gekeken en niet gevonden wat je zocht? Kijk dan verder op onze website of op een van onze andere top 5 lijsten. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen.

Plaats ook jouw persoonlijke aanbeveling in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »