Top 5 spellen voor 2 spelers

  • Geplaatst op
  • Door Jens van Egmond
  • Geplaatst in Aanbevelingen
  • 0
Top 5 spellen voor 2 spelers

Ben jij op zoek naar een bordspel wat je gezellig met z'n tweeën kan spelen dan hebben wij selectie voor jou! Deze 5 spellen zijn leuk om met een vriend, vriendin of je partner te spelen voor elke gelegenheid! In deze lijst geven onze experts hun mening over welke twee speler spellen in 2020 het podium verdienden. Weet je niet welk spel je wilt kopen? Kies dan een van de gezelschapspellen uit onze top 5 lijst. Dat kan niet mis gaan!

 

Patchwork

 

1. Patchwork

Hoewel het thema, het in elkaar zetten van een lappendeken, niet iedereen zal enthousiasmeren is Patchwork een absolute topper. De lapjes moeten als Tetris stukjes in en aan elkaar gepast worden liefst zonder gaten. Door een leuk systeem met tijd heb je soms twee of drie acties voor je de beurt weer moet afgeven. Maak daar maar het beste van en zorg dat je voor de ander niet precies de perfecte lapjes klaarlegt!

2 spelers – Leeftijd 8+

 

 Jaipur

 

2. Jaipur

Er zijn 3 manieren om goederen van de markt in je bezit te krijgen, maar goud (punten) verdien je pas als je deze goederen weer verkoopt. Ben je de eerste die verkoopt, dan krijg je natuurlijk de beste prijs en dus meer punten, maar de bonussen voor grote hoeveelheden zijn ook erg verleidelijk.

 2 spelers – Leeftijd 10+ 

 

 Hive

 

3. Hive

Hive is een lichte variant op schaken. Zwart speelt tegen wit. Als één van de eerste vier tegels moet je je bij op tafel hebben liggen. Daarna moet je kiezen of je een tegel bijlegt of een tegel beweegt. Als je geen tegels meer hebt om bij te spelen dan moet je een tegel verplaatsen. Ieder dier heeft een eigen beweging. Wie de bij van de ander weet in te sluiten wint het spel!

2 spelers – Leeftijd 9+

 

 7 Wonders Duel

 

4. 7 Wonders Duel

Over een periode van 3 tijdperken bouw je een stad. Terwijl je bouwt kan je werken aan je welvaart en/of militaire macht. Dat kan flinke bonussen opleveren aan het einde van het spel. Sterker nog, je kan een potje 7 wonders vroegtijdig beslissen door de stad van een ander over te nemen of door een hoog welvaartsniveau te bereiken.

2 spelers – Leeftijd 10+

 

 Parijs, De Lichtstad

 

5. Parijs, De Lichtstad

Parijs, 1889. De Wereldtentoonstelling was de perfecte kans om de wereld te verbazen met de kracht van elektriciteit. Als één van de belangrijkste persoonlijkheden van de stad probeer jij ervoor te zorgen dan jouw gebouwen zoveel mogelijk van dat licht vangen. Verras de wereld en inspireer artiesten in dit vlotte spel voor 2 personen.

2 spelers – Leeftijd 8+

 

Heb jij door onze top 5 lijst heen gekeken en niet gevonden wat je zocht? Kijk dan verder op onze website of op een van onze andere top 5 lijsten. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen.

Plaats ook jouw persoonlijke aanbeveling in de reacties!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »