Mahjong demonstratie in De Dobbelsteen Tilburg.

  • Geplaatst op
  • 0
Mahjong demonstratie in De Dobbelsteen Tilburg.

Op zaterdag 24-02 zal de Mahjong club De Vier winden uit loon op Zand een Mahjong demonstratie verzorgen. Ben je nieuwsgierig naar hoe je Mahjong speelt kom dan langs. Let op: deze demonstratie is alleen in De Dobbelsteen Tilburg. Er is de mogelijkheid om het spel te spelen. Deelname aan de demonstratie is gratis dus doe mee!!

Hieronder wat meer informatie over de Mahjong club De Vier Winden. Er wordt sinds 2003 in clubverband mahjong gespeeld in Loon op Zand, maar onze officiële startdatum is 1 januari 2008, toen wij ons aansloten bij de Nederlandse Mahjongbond en onderling competitie zijn gaan spelen. Mahjongclub De Vier Winden bestaat op 1 januari 2018 dus officieel 10 jaar. Daarom gaan we ook iets meer 'de boer op' en organiseren we extra activiteiten voor de leden, zoals een mahjongdrive in juni en een mahjongmarathon in september.

Er zijn 4 verschillende varianten van het mahjongspel die door de Mahjongbond worden ondersteund. De wereldwijd meest gespeelde variant is MCR (Mahjong Competition Rules), de internationale standaard van de Chinese mahjong regels. Dit is ook de variant die bij onze club wordt gespeeld. Hoe het spel gespeeld wordt is hier te lezen.

Wij hebben 27 leden, afkomstig uit Waalwijk, Loon op Zand, Tilburg en Berkel-Enschot. Op de 1e en de 3e woensdag van de maand spelen we van 20.00 tot 22.30 uur competitie in de bovenzaal van Café De Kiosk aan het Oranjeplein in Loon op Zand. Iedere 2e woensdag in de maand spelen we beneden in het café van De Kiosk, dan is het vrij binnenlopen voor iedereen die wil komen meespelen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »