Spel v/d Maand Februari: Keyforge

  • Geplaatst op
  • Door Rob van der Velden
  • 0
Spel v/d Maand Februari: Keyforge

Iedere maand lichten wij bij de Dobbelsteen een titel uit waar wij als medewerkers super enthousiast van worden. Dit spel zal dan ook in onze winkels liggen en we zullen de mogelijkheid bieden dat het te spelen is. Ook hebben we een open versie van het spel en als er de mogelijkheid is spelen we dan een kort spelletje zodat jij een goed beeld krijgt van het spel. Deze maand is onze keuze gevallen op Keyforge, een spel dat in November 2018 uitgebracht is en wij zien in de winkel dat er steeds meer mensen zijn die dit spel spelen.

 

Keyforge is een spel van Richard Garfield (bedenker van Magic the Gathering) en om het spel te kunnen uitleggen moeten we naar het begin van het concept gaan. Richard Garfield zag waar zijn creatie, Magic the Gathering, naar toe was gegaan en hij was niet blij. De kern van dat spel is het maken van een deck met kaarten uit je collectie en daarmee andere spelers uit te dagen in een pot Magic. Met de opkomst van internet zag je al snel sites komen met “de beste” decks en zo ging iedereen dus die decks spelen. Het ontdekken van kaarten en de magie was in zekere zin weg.

 

Door deze ontwikkeling is Richard Garfield een ander spel gaan bedenken waar je toch weer die ontdekking en magie terug kan vinden. Dit heeft hij uitgewerkt in een Unique Deck systeem. Ieder doosje van Keyforge wat je aanschaft is een volledig werkend deck wat je gelijk kan spelen. Dit deck is de enige op de hele wereld die zo samen gesteld is en is door een algoritme voorzien van leuke combo's die je zelf moet ontdekken en spelen. Ieder deck heeft zijn eigen naam en Archon-kaart die de identiteit van dat deck nog sterker maakt. Oftewel, jouw deck is uniek en het is aan jou om er alles uit te halen wat het kan.

 

Keyforge is een spel waarbij het doel is om 3 “Keys” te maken, dit doe je door de grondstof Aember bij elkaar te sparen. Doe je dat als eerste dan ben je de winnaar. Tijdens het spel zal je verschillende “Creatures” oproepen om aan jouw kant te vechten of te reapen (het vergaren van Aember). Ook zijn er verschillende andere type kaarten die je helpen om als eerste jouw 3 keys te bezorgen. Action kaarten om éénmalige bonussen te geven, Upgrade kaarten om je creatures sterker te maken en Artifacts die langdurige bonussen geven. Dit alles doe je tegen 1 andere tegenstander die hetzelfde probeert te halen, dus het is aan jou om hem/haar te stoppen.

 

Als dit alles je interesse heeft getrokken kom dan naar 1 van de Dobbelsteen winkels. Hier organiseren wij verschillende evenementen rondom Keyforge. Dus check ook onze agenda voor de laatste info hierover.

 

Kijk het filmpje voor een uitleg over de exacte regels en zoals Richard Garfield zelf over het spel zegt: “Welcome to the Jungle!”

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »