999-Games Patchwork
Patchwork €21,99

Patchwork

Informatie

Patchwork is een twee speler spel waarbij beide spelers zo hard mogelijk hun best doen om een zo mooi mogelijke lappendeken in elkaar te quilten.
Dit klinkt misschien een beetje suf, maar het is een van de beste twee speler spellen van dit moment. De stukjes stof zijn vormgegeven in Tetris achtige tegels. Deze liggen in een grote cirkel in het midden van de tafel. Wanneer een speler aan de beurt is heeft men de keuze uit de eerste 3 tegels vanaf de pion. Deze koopt men voor tijd en knopen (geld). Knopen worden betaald, tijd geeft een aantal stappen aan op het tijdspoor bord en de tegel wordt op het spelersbord gepuzzeld. De crux van het spel zit hem in het tijdspoor. De speler die daar achteraan staat is aan de beurt. Vind de perfecte balans tussen grote tegels kopen en zo min mogelijk tijd spenderen.

Plus:

  • Ontzettend sterk, strategisch spel. Maar toch makkelijk te leren!
  • Makkelijk op tafel met een hoge herspeelbaarheid.

 

Min:

  • Nogal ‘stoffig’ thema.
  • Als de ene speler graag tegenwerkt en de ander niet kan er nogal wat wrijving ontstaan.

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
30 minuten 8+ jaar 2

2

 

Reviews
10 / 10
Thom 31 Oktober 2020

Erg leuk spel voor met zn tweeen en het blijft uitdagend.

10 / 10
Patrick 07 Mei 2020

Veruit mijn favoriete 2-speler spel. Natuurlijk is het maken van een lappendekentje nou niet voor alle mensen HET thema om enthousiast over te worden, maar Patchwork zit super goed in elkaar. Iedere speler heeft een veld van 9x9 vakjes en probeert die met Tetris achtig gevormde lapjes zo vol mogelijk te krijgen. Omdat er ook een tijdelement in het spek zit is het steeds puzzelen hoeveel je kan doen voor je de beurt weer moet afgeven. En natuurlijk wil je dan niet het stukje klaarleggen voor de tegenstander dat precies het gat op zijn/haar bord vult. Het blijft puzzelen!! Kunnen plannen en vooruitdenken helpt je om het spe te winnen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »