Onze tip van het moment

Onze tip van het moment

Brood en Bier, de hype van het moment voor 2 spelers!

 

Thema werkt goed, doet denken aan Catan-achtig tijdperk. Productie van goederen met grondstoffen helpt daar ook aan mee. Voelt “vertrouwd”.

Speluitleg is helder verwoord, weinig verwarring, vrij volledig.

Veel afwegingen, tactisch vrij zwaar. Alle kaarten kunnen gebruikt worden voor 3 verschillende dingen: grondstoffen verwerven, productie (grondstoffen inruilen voor punten) of je dorp uitbreiden.

Spelregels

 In vruchtbare jaren zijn er meer grondstoffen beschikbaar uit de gezamenlijke pool. Kaarten die je voor productie speelt blijven de ronde liggen dus je bouwt een soort mini engine op elke ronde. Bovendien krijg je productie kaarten terug voor het volgende jaar. Vruchtbare en droge jaren wisselen elkaar af dus je moet ook voorbereiden op minder beschikbare grondstoffen. Dat zijn al 3 overwegingen voor 1 actie.

Daarnaast ruil je in vruchtbare jaren na elke actie je hand met die van je tegenstander. In droge jaren wordt dit draft mechanisme vervangen door een gezamenlijke pool van 3 kaarten waaruit je kaarten direct kan spelen, in ruil voor een van je handkaarten die dan weer beschikbaar komt voor je tegenstander.

Bij het produceren moet je de twee goederen, brood en bier, goed balanceren, want slechts de laagste van de twee is punten waard op het eind.

Tot slot kan je kaarten gebruiken als uitbreiding op je dorp, waarbij je ofwel permanente upgrades kan krijgen voor de rest van het spel (extra grondstoffen verdienen per keer o.i.d.) ofwel bonuspunten aan het eind van het spel.

Veel afwegingen dus, tactiek gaat best diep. Goed vooruit denken. Je opslag voor grondstoffen is gelimiteerd dus die moet je goed managen. Ze blijven liggen voor volgende rondes. Als je opslag vol zit met een type grondstof kan je jezelf softlocken. De laatste ronde in het bijzonder vereist dat je niet teveel opslag al vol hebt zitten van tevoren. Anders kan je geen kaarten meer spelen en loop je vast.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »