Spookslot is terug

Spookslot is terug

Spookslot is terug! 999 Games heeft het spel verbeterd.

Het verhaal van het spel

De spelers zijn paranormale onderzoekers die in het Spookslot aan het werk waren om er de legende van het betoverde Spookslot te onderzoeken. Er ging iets mis waardoor ze de geest van Graaf Spooksalot gewekt hebben. De geest wil nu wraak nemen en heeft vallen gezet om de onderzoekers voor altijd in zijn kasteel vast te houden. De spelers doen er alles aan om (ieder voor zich) zo snel mogelijk te ontsnappen.

Wat voor spel is Spookslot?

Spookslot is een heel eenvoudig familiespel voor 2 tot 6 spelers. Het is een spel voor 6 jaar en ouder.

Het is een heel leuk spel voor het gezin waarbij het voornamelijk draait om het drukken op die ene knop, want dan komt de actie.

Wanneer de speler eindigt op een rode voetstap of wanneer hij een spook dobbelt, duwt hij op de kop van het spook bovenaan het kasteel. Hierdoor gaat er een bal rollen en wordt willekeurig een val in het kasteel geactiveerd. Spelfiguren die door de val geraakt worden, moeten weer achteruit.

Wat is er veranderd ten opzichte van de oude MB versie?

Het gevoel van de oude versie is gebleven, maar 999 Games heeft het spel wel aangepast aan deze tijd en hij voelt nu meer gestroomlijnd. De indeling in vier kamer is nog steeds hetzelfde en ook het mechanisme van de 4 vallen wordt in de vernieuwde versie overgenomen.

Grafisch zijn er uiteraard wel veel veranderingen aangebracht. Het artwork van de laatste versie oogt veel moderner. De spelfiguren van de huidige versie zijn ook geen bange kinderen meer, maar onderzoekers die zelfvertrouwen uitstralen.

Vroeger gooiden wij een lichtgevende doodskop bovenaan in de toren. Nu staat er een lichtgevend spook op de toren waar een balletje uit rolt. Dit maakt het spel technisch beter omdat een bal beter rolt dan een doodskop.

De oude versie eindigt bij de trap, terwijl de nieuwe Spookslot van 999 games aanvangt bij de trap. Omdat iedereen om te starten de trap op moet, is dit al meteen een moeilijk obstakel dat voor veel spelersinteractie zorgt.

Bij de klassieke Spookslot spel moesten de spelers eerst dobbelen om hun spelfiguur te verplaatsen. Daarna draaiden ze nog eens aan een actierad. Het rad gaf aan of je de doodskop in de toren moest gooien, of je verstijfd moest blijven staan van de angst, of je nog een keer mocht dobbelen. Nu is het spook afgebeeld op de dobbelsteen. De andere twee acties zijn achterwege gelaten.

Kortom, het spel is nu meer gericht op het WEL spelen van het spel i.p.v. niet.

Het Spookslot spel kopen bij De Dobbelsteen

Youtube video:

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »