Dixit

Informatie

Dixit is een eenvoudig en gezellig bordspel met prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Het is snel te leren voor alle leeftijden en daarom ideaal om met zowel je vrienden als je familie te spelen. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan.

Iedere speler krijgt zes kaarten in zijn hand, waarop prachtige afbeeldingen te vinden zijn. De eerste speler moet een zin, term of geluid koppelen aan een van zijn kaarten. Dit kan van alles zijn, je enige limiet is je fantasie. Vervolgens spellen je medespelers hierop hun eigen kaarten die bij deze term passen. Het is aan jouw medespelers om jouw kaart te raden. Raad iedereen jouw kaart dan krijg jij geen punten, maar raad niemand jouw kaart dan vis je ook naast het net. Het is dus van belang om een balans te houden in hoeveel mensen jouw hint begrijpen.

Hoe creatief ben jij met het verzinnen van een leuke zin? Kun jij je medespelers om de tuin leiden? Het is aan jou om met doorzicht en intuïtie de juiste afbeelding te vinden zonder in de val van je tegenstanders te trappen.

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
30 minuten 8+ jaar 3

6

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »