White Goblin Games Everdell NL
Everdell NL €74,99

Everdell NL

Informatie

In de vallei van Everdell, tussen meanderende beekjes en bemoste dalen, onder de takken van torenhoge bomen, groeit een beschaving van bosbeestjes. Van Bellsong tot Everfrost zijn er vele jaren voorbijgegaan, maar de tijd is rijp voor nieuwe steden en nieuwe vestigingen. In Everdell neem je de rol van leider van een klein groepje beestjes op je. Je zal gebouwen moeten bouwen, nieuwe beesten ontmoeten en evenementen organiseren. Zal de zon het helderst schijnen over jouw stad voordat de wintermaan opkomt?

Everdell is een spel wat draait om het dynamisch bouwen van gebouwen en het plaatsen van arbeiders.

Tijdens een beurt kan een speler een van de volgende drie acties ondernemen:

Plaats een arbeider: elke speler heeft een verzameling arbeiders. Deze worden op de bord locaties, evenementen en op bestemmingskaarten geplaatst. Arbeiders voeren verschillende acties uit om de ontwikkeling van de stad van een speler te bevorderen: middelen verzamelen, kaarten trekken en andere speciale acties ondernemen.

Speel een kaart: elke speler bouwt en bevolkt een stad. Er zijn vijf soorten kaarten: reizigers, productie, bestemming, bestuur en welvaart. Kaarten genereren middelen (takjes, hars, kiezelstenen en bessen), verlenen vaardigheden en scoren uiteindelijk punten.

Bereid je voor op het volgende seizoen: arbeiders worden teruggeplaatst in de spelers voorraad en nieuwe arbeiders worden toegevoegd. Het spel wordt gespeeld vanaf de winter tot het begin van de volgende winter, op welk punt de speler met de meeste punten wint.

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
60 minuten 13+ jaar 1

4

 

Reviews
10 / 10
Simone 12 April 2022

Wat een pracht van een spel. Als je kijkt in de doos dan denk je, oooo valt mee maar als je alles hebt opgebouwd en je gaat het spel spelen ziet het er groots uit. Het speelt leuk en vlot je bent echt bezig met het bouwen aan je eigen stad waarin je dan ook avonturen kunt beleven. Een must have voor een worker placement spel. Ieder spel is anders veel afwisseling. Deze mag zeer zekers niet ontbreken in je spellenkast. Zo zijn er ook meerdere uitbreidingen die je bij kunt kopen, we gaan ervoor. Groetjes simone

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »