Jaipur

Informatie

In Jaipur speel je een van de twee grootste handelaren in de stad Jaipur. Maar simpelweg één van de twee grootste handelaren zijn is niet genoeg, want alleen de koopman met twee "zegels van uitmuntendheid" zal het voorrecht hebben om uitgenodigd te worden voor het hof van de Maharadja. Het is daarom aan jou om jouw directe concurrent eruit te concurreren. Verkoop, koop, en ruil jouw producten voor de beste prijs, maar let wel op dat jouw kamelen er niet vandoor gaan!

Jaipur is een snel kaartspel, een mix van tactiek, risico en geluk. Je kan tijdens jouw beurt kaarten pakken of verkopen. Als je een kaart pakt, moet je kiezen tussen alle kamelen pakken, één kaart van de markt nemen of 2-5 kaarten tussen de markt en je kaarten ruilen.

Als je kaarten verkoopt, mag je maar één soort goed verkopen en ontvang je evenveel fiches voor dat goed als het aantal kaarten dat je hebt verkocht. De waarde van de chips neemt af naarmate het spel vordert, dus je kunt maar beter opschieten!

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
30 minuten 10+ jaar 2

2

 

Reviews
10 / 10
Patrick 09 Mei 2020

Heerlijk vlot spel waarbij je eigenlijk maar uit twee dingen hoeft te kiezen iedere beurt: opkopen of verkopen. Verkopen die je natuurlijk het liefst als je de beste prijs kan krijgen, maar een verkoop van een grote hoeveelheid geeft je een bonus. Win je 2 rondes, dan win je het spel. Geluk speelt zeker een rol bij dit spel, maar het voelt als een beperkte rol. Aanrader!

10 / 10
Ronald 21 Maart 2018

Als je op zoek bent naar een spel waarin je je tegenstander een beetje moet kunnen lezen. Waarbij geluk een rol speelt, maar tactiek de doorslag zal geven. En waar een potje niet te lang duurt. Dan is dit spel echt iets voor jou.
De kaarten zijn van goede kwaliteit en hebben een hele mooie artwork.
Het is tot op het laatste moment spannend doordat je niet precies weet hoeveel bonuspunten jouw tegenstander heeft.
Heb je 1 ronde verloren, dan kun je je opmaken voor een revange in ronde twee. Je moet nl. twee ronden winnen om een potje Jaipur te winnen.
Mijn vrouw en ik zijn helemaal weg van dit spel en raden het ten zeerste aan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »