999-Games Kolonisten van Catan: Het Duel
Kolonisten van Catan: Het Duel €29,99

Kolonisten van Catan: Het Duel

Informatie

Kolonisten van Catan: Het Duel is de Nederlandstalige uitvoering van het klassieke bordspel Kolonisten van Catan, maar dan als kaartspel voor twee spelers! Spelers nemen het als vanouds tegen elkaar op om hun beschavinkje uit te bouwen maar verhandelen geen grondstoffen met elkaar; jullie zijn immers rivalen! In plaats daarvan kopen spelers gespecialiseerde gebouwen, schepen en helden voor verschillende strategieën om het spel te winnen. Probleem is dat spelers kaarten van dezelfde stapel pakken en elkaar dus flink in de weg kunnen zitten! Het Duel is nieuw en verfrissend maar toch bekend

Het Duel lijdt onder enige verwarring omdat het spel inmiddels is uitgegeven in meerdere edities en talen onder beduidend andere titels! Oorspronkelijk het heette het spel De Kolonisten van Catan: Het Kaartspel. Deze oude versie is bijgeschaafd en heruitgegeven onder de naam De Vorsten van Catan. Kolonisten van Catan: Het Duel is inhoudelijk identiek aan De Vorsten van Catan en is uiteindelijk niets anders dan een herverpakking, behalve dat er kaartenbakjes bijgeleverd zijn die niet in Vorsten van Catan zit. Verwarrend is dat Het Duel ook twee uitbreidingen heeft (Donkere Tijden en Gouden Tijden), maar deze worden (nog) niet onder de Het Duel naam verkocht, maar wel onder de Vorsten van Catan naam. Als u de complete Nederlandstalige verzameling van het basisspel en de uitbreidingen van dit spel in dezelfde uitvoering wilt hebben heeft u dus het volgende nodig:

* Vorsten van Catan/Kolonisten van Catan: Het Duel

* Vorsten van Catan: Donkere Tijden

* Vorsten van Catan: Gouden Tijden

Er is ook een Engelstalige versie van deze versie van het spel, deze gaat onder de naam Rivals for Catan. De Rivals for Catan Deluxe uitvoering is inhoudelijk identiek aan Kolonisten van Catan: Het Duel. Als u de complete Engelstalige verzameling van het basisspel en de uitbreidingen van dit spel in dezelfde uitvoering wilt hebben heeft u het volgende nodig:

* Rivals for Catan/Rivals for Catan Deluxe (momenteel niet bij ons te koop)

* Rivals for Catan: Age of Darkness

* Rivals for Catan: Age of Enlightenment

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
60-120 minuten 10+ jaar 2

2

 

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »