Tip!: Taveernen van de oude stad

  • Geplaatst op
  • Door Bill Clark
  • 0
Tip!: Taveernen van de oude stad

Tip!: Taveernen van de oude stad

Taveernen van de oude stad

In Taveernen van de oude stad ben jij de baas van een bar. Je tapt een paar biertjes en past je bar aan. Door te investeren, probeer jij het volk naar de beste kroeg in de stad te krijgen, die van jou natuurlijk. Van de maker van Kwakzalvers van Kakelenburg, Wolfgang Warsch. Taveernen heeft veel prijzen gewonnen en is onder andere genomineerd voor het bordspel van het jaar op Boardgamegeek. Laten we eens gaan kijken waarom.

 

Wat maakt Taveernen nou zo leuk en voor wie is dit spel? 

Het spel heeft veel leuke elementen. Het opbouwen van jouw kroeg is heel vermakelijk. Het is een zogenaamde deckbuilder. Je hebt een selectie kaarten op tafel liggen waaruit de spelers kunnen kiezen (mits je ze kan kopen). Die kaarten voeg je toe aan jouw eigen deck en bepalen dus de richting van jouw mogelijkheden. Het uitbouwen van de kroeg zelf is leuk om te doen en zal je veel punten opleveren. Door dobbelstenen in te zetten ga jij onder andere jouw acties bepalen. Taveernen heeft vijf modules wat fantastisch is. Het basisspel is leuk en helpt om het spel te leren, maar door de modules toe te voegen bereik je de volle potentie van het spel. Het is dus een lage instap qua moeilijkheidsgraad. Taveernen is dan ook zeer geschikt voor gezinnen.
 
 
 

Wat is minder?

Het opzetten van het spel duurt even. Door het goed te sorteren kan je dit echter veel gemakkelijker maken. Het spel is wel een beetje afhankelijk van geluk. Soms heb je echt een slechte beurt en dat kan je zeker in de laatste fasen van het spel duur komen te staan. Het opbouwen kan wat saai zijn. De eerste beurten in het spel zijn niet bijzonder spannend. Dat wordt echter veel beter naar mate het spel vordert.
 
 

Conclusie

Ook wij vinden Taveernen absoluut een goed spel. Ondanks dat het geluk soms een bepalende factor kan zijn, is het toch in balans. Door de juiste keuzes te maken kan je het geluk behoorlijk beperken. De combinatie van dobbelstenen plaatsen en het deck wat je bouwt werkt fantastisch. Een echte aanrader dus!
 
 
 
 
Gelijk naar Taveernen van de Oude stad?
Klik op de afbeelding
 
Taveernen van de oude stad

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »