Niels Pieterse Rifugio (2017)
Rifugio (2017) €29,99

Rifugio (2017)

Informatie

In Rifugio (2017) zijn spelers avonturiers op ontdekkingsreis door de wildernis! Het is een race om als eerste zoveel mogelijk bezienswaardigheden te ontdekken, maar kijk uit voor de boze beren!

Rifugio is hét hitspel van Niels Pieterse uit Amsterdam. Spelers nemen de rol aan van avonturiers en proberen zoveel mogelijk prachtige locaties te verkennen (het liefst zelfs te ontdekken) door elke beurt strategisch nieuwe landschapstegels neer te leggen. Spelers verplaatsen een houten figuurtje van tegel naar tegel en kunnen berghutten en bootjes plaatsen waar andere spelers gebruik van kunnen maken, maar niet geheel gratis. Spelers verzamelen punten door lokaties te verkennen en andere mensen gebruik te laten  maken van hun berghutten en bootjes. Sets van dezelfde soorten ontdekkingen (wilde bloemen, dieren, watervallen, passen en bergtoppen) leveren meer punten op. Wanneer alle landschapstegels geplaatst zijn is het spel voorbij en wint de speler met de meeste punten!

Deze nieuwe (2017) editie van Rifugio bevat materiaal voor een vijfde speler en de uitbreiding Rifugio: Rivers & Rafts die nodig is om met de watertegels en bootjes te spelen.

 

Duur Leeftijd Minimum Aantal spelers Maximum aantal spelers
60-120 minuten 8+ jaar 2

5

 

Reviews
10 / 10
Doriene Vos 13 November 2019

Super leuk spel! Steeds weer anders doordat je zelf het spel opbouwt. Goed evenwicht tussen tactiek en geluk, ook leuk voor twee spelers (!) en gemakkelijk te leren.
De vormgeving is lekker simpel gehouden, maar wel degelijk.
Sinds lange tijd niet meer zo’n leuk spel gevonden; een aanrader!!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »