Spel v/d maand mei: Azul.

  • Geplaatst op
  • 0
Spel v/d maand mei: Azul.

Sinds vorige maand is het spel v/d maand weer terug. We lichten maandelijks een titel uit waarvan wij bij De Dobbelsteen heel enthousiast worden. Dit zal dan een spel zijn die we uitgebreid getest/gespeeld hebben. We zorgen dan ervoor dat het spel in iedere Dobbelsteen winkel aanwezig is en dat er een mogelijkheid tot spelen is. 
Ben je nieuwsgierig naar zo`n spel en wil je er meer van weten kom dan langs wij adviseren je dan graag. Tevens kan je het spel uit de doos bekijken en als je wilt, spelen we een kort spelletje zodat je een goed beeld kan krijgen. 

De muren van het het Koninklijk paleis van Evora moet voorzien worden van mooie tegeltjes met mooie patronen. Wie weet de mooiste muren te maken en zo de meeste punten te scoren? Wat is de bedoeling van Azul? Bij Azul gaan de spelers tegeltjes leggen op hun speelbord. Wie de tegeltjes op de juiste plek weet te leggen kan punten scoren. 

Er liggen schijven op tafel waarop 4 stenen komen te liggen. Op de schijven kunnen verschillende combinaties van tegeltjes komen te liggen. De spelers gaan om de beurt kiezen welk type tegel ze willen pakken. Je pakt altijd van 1 soort alle tegeltjes. De overgebleven tegeltjes worden in het midden van de tafel gelegd. Vanuit daar kunnen spelers ook weer tegeltjes pakken en ook hiervoor geldt weer dat je van 1 soort alle tegeltjes pakt. De andere soorten tegeltjes blijven liggen. De speler die als eerste vanuit het midden tegeltjes pakt krijgt ook het tegeltje van de startspeler. Echter levert je dat dan ook weer een strafpunt op. 

De gepakte tegels worden links op het spelersbord gelegd. Zodra alle tegeltjes van de schijven als ook van het midden op zijn eindigt de ronde. Van iedere rij die volledig aan de linkerkant opgevuld is wordt 1 tegeltje naar de rechterkant geschoven. Dat is het punt waarop de speler punten scoort. Voor ieder tegeltje aangrenzend aan het zojuist doorgeschoven tegeltje scoort de speler punten. Aangrenzend is zowel horizontaal als ook verticaal. De andere tegeltjes uit die rij verdwijnen uit het spel. Wanneer er 1 horizontale rij gevuld is eindigt het spel.

Zodra het spel eindigt worden er nog bonus punten geteld. Dit zijn 2 punten voor iedere volledige horizontale rij, 7 punten voor iedere verticale rij en 10 punten voor ieder tegelsoort die volledig op het spelersbord ligt. Wie de meeste punten heeft verzameld wint.     

Azul is een bordspel voor de hele familie heel makkelijk te leren maar moeilijk om het goed te spelen. Leeftijd vanaf 8 jaar speelduur ongeveer 30 tot 45 minuten. Benieuwd naar het spel kom naar de winkel of bekijk de video hieronder. En wil je niet de deur uit dan kan je het altijd online via onze website bestellen.    

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »