Spel v/d maand juni: 1000 Bommen & Granaten.

  • Geplaatst op
  • 0
Spel v/d maand juni: 1000 Bommen & Granaten.

We lichten maandelijks een titel uit waarvan wij bij De Dobbelsteen heel enthousiast worden. Dit zal dan een spel zijn die we uitgebreid getest/gespeeld hebben. We zorgen dan ervoor dat het spel in iedere Dobbelsteen winkel aanwezig is en dat er een mogelijkheid tot spelen is. 
Ben je nieuwsgierig naar zo`n spel en wil je er meer van weten kom dan langs wij adviseren je dan graag. Tevens kan je het spel uit de doos bekijken en als je wilt, spelen we een kort spelletje zodat je een goed beeld kan krijgen. 

En deze maand is dat 1000 Bommen & Granaten, een klein snel te spelen dobbelspel. Ideaal voor op reis, compact, snel te leren en een spelletje duurt niet al te lang slechts 30 minuten. 1000 bommen & Granaten is speelbaar vanaf 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. In eerste instantie doet het een beetje denken aan Regenwormen. Wat zeker een compliment is want al jaren is Regenwormen een echte topper bij De Dobbelsteen winkels. En in al die jaren hebben we eigenlijk niet een goede opvolger gevonden en dat lijkt nu met 1000 Bommen & Granaten wel het geval te zijn. 

Wat is de bedoeling van 1000 Bommen & Granaten? Aan het begin van iedere beurt draait een speler een kaart van de dichte stapel. Op die kaart staat een symbool die je een bepaalde kant opduwt voor die ronde. Dat kan een afbeelding zijn die je helpt maar het kan ook zeker een kaart zijn die in je nadeel werkt. 
Vervolgens ga je dobbelen, je mag zo vaak gooien als dat je wilt maar je bent af zodra je 3 doodshoofden gooit en iedere doodshoofd die je gegooid hebt mag je niet opnieuw gooien waar je dat bij alle andere dobbelstenen wel mag. Je mag zo vaak opnieuw gooien als je wilt maar dit moet altijd met minimaal 2 dobbelstenen. Met de worpen die je gooit ga je combinaties maken, hoe meer van 1 soort afbeelding die je gooit hoe meer punten. Maar gooi je ook nog diamanten en of dukaten dan krijg je bonus punten. Weet je vervolgens ook nog al je dobbelstenen op te gebruiken krijg je ook nog eens 500 bonuspunten. De speler die als eerste 6000 punten weet te behalen wint.    

Meteen de eerste keer dat we 1000 Bommen & Granaten speelden waren we enthousiast. En zeker nu tijdens de vakantie periode is het een spel wat volgens ons niet mag ontbreken in je koffer. Benieuwd naar het spel kom naar de winkel of bekijk de video hieronder. En wil je niet de deur uit dan kan je het altijd online via onze website bestellen.    

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »